Termeni si conditii

1. General

Vizitarea si folosirea site-ului www.bauturaonline.ro(in continuare SITE), inclusiv comandarea produselor, implica acceptarea Termenilor si Conditiilor prezentate in continuare. Ne rezervam dreptul de a modifica continutul acestui document fara nicio notificare prealabila.Acest site este destinat doar persoanelor fizice care au cel putin 18, cat si persoanelor juridice. Devenind membru al site-ului, persoana declara ca intruneste aceasta conditie.

Site-ul www.bauturaonline.ro este administrat de:

Ado Districonsult SRL (in continuare VANZATOR)
CIF: RO33979577
Reg. Com.: J17/58/2015
Capital social: 1000
Sediul social: str. Alunisului nr.8, Galati, jud. Galati
Punct de lucru: zona Tirighina, tarlaua 196, parcela 1344/4, Galati, jud. Galati
Cont bancar: RO69 PIRB 1801 7725 6000 1000
Banca: Piraeus Bank
Telefon: 0733 692259
Email: contact@bauturaonline.ro

2. Continut

Continutul integral al site-ului, incluzand, dar nelimitandu-se la imaginile statice/dinamice, textele, simbolurile, elementele de grafica web, scripturi, programele, este proprietatea vanzatorului, sau a furnizorilor sai si este aparat de Legea dreptului de autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul scris al vanzatorului a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare.Intreg continutul site-ului a fost elaborat cu atentie deosebita privind acuratetea datelor si a informatiilor. Totusi, anumite erori sunt posibile. De aceea, vanzatorul nu isi asuma responsabilitatea pentru greselile de tiparire sau afisare, in ceea ce priveste preturi, caracteristici, imagini etc. In eventualitatea in care pretul produsului sau unele caracteristici ale acestuia, au fost gresit introduse in bazele noastre de date sau afisate gresit, iar livrarea nu s-a efectuat inca, vanzatorul isi aloca dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta. De asemenea, imaginile produselor sunt prezentate pe site cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imagini in orice mod, datorita modificarii caracteristicilor, design-ului, fara vreo notificare prealabila de catre producatori.

3. Produse si servicii

Produsele disponibile pe site sunt oferite in forma in care vin de la producator si, de asemenea, in limita stocului disponibil. Vanzatorul nu ofera nicio garantie in mod expres sau implicit, in ceea ce priveste inclusiv, dar fara limitare la functionarea acestui site, informatia, continutul, materialele sau produsele de pe site, precum si potrivirea lor unui anumit scop. Utilizatorii sunt de acord in mod expres ca folosirea acestui site si cumpararea produselor sau a serviciilor se face pe propriul risc. Vanzatorul nu poate garanta disponibilitatea in stoc a tuturor produselor prezentate.Vanzatorul nu raspunde de eventualele defecte ale produselor cumparate de la magazinele sale. Toata responsabilitatea acestor defecte si prejudiciul moral adus clientului revin in sarcina importatorului/producatorului. Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de vanzator oricarui client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare este valoarea sumei incasate de la acest client.Indiferent de modul de transmitere a comenzii (pe site, prin e-mail, telefonic, prin alta metoda) acceptarea acestei comenzi, deci incheierea acordului de vointa si a contractului de vanzare cumparare se face in momentul semnarii de catre client a facturii fiscale ce insoteste produsul. Factura fiscala tine loc de contract de vanzare-cumparare. Lansarea comenzii, e-mail-ul automat care se transmite dupa primirea comenzii si discutiile telefonice, prin e-mail si prin orice alte metode, cu personalul theliquorstore, nu constituie acceptari ferme ale comenzii si deci nu semnifica incheierea contractului la distanta.

4. Pretul

Toate preturile afisate pe site, pentru produse sau servicii, sunt exprimate in RON si include TVA. Ele nu include cheltuelile de expeditie, in afara cazului in care acest lucru este specificat in mod expres pe site. Pretul tiparit pe factura va fi acelasi cu cel confirmat telefonic de reprezentantul vanzatorului.

5. Livrarea

Livrarea produselor se va face direct de catre vanzator, sau prin curier. In afara cazului in care este altfel specificat, cheltulelile aferentre expedierii produselor prin curier, vor fi suportate de catre cumparator. Cuantumul acestor cheltuieli va fi confirmat telefonic de catre reprezentantul vanzatorului.

6. Plata

Produsele comandate prin intermediul site-ului vor fi achitate fie in avans, prin transfer bancar catre contul vanzatorului, fie ramburs, la primirea coletului. In cazul platii in avans, dovada efectuarii transferului va fi transmisa prin email la adresa contact@bauturaonline.ro sau prin fax la numarul 0336/43 66 10.Vanzatorul isi rezerva dreptul ca in unele cazuri sa acorde clientului numai posibilitatea platii in avans, tinand cont de factori precum valoarea comenzii, natura produselor si altele. Produsele comandate vor fi achitate integral, in caz contrar livrarea fiind refuzata.

7. Calitate, garantie si politica de retur

Toate produsele comercializate de vanzator indeplinesc prevederile legale nationale in vigoare cu privire la calitatea produsului."Consumatorul are dreptul sa notifice telefonic sau in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 15 zile de la primirea produsului." De asemenea, in conformitate cu art. 7 alin. 1 din OG 130/2000, Clientul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 15 zile de la data primirii produsului/produselor, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. In acest caz, cheltuielile directe de returnare a produselor vor cadea, conform legii, in sarcina Clientului. Clientul are obligatia de a notifica telefonic sau in scris vanzatorul privind intentia sa de a efecta returnarea produselor, in termen de maxim 15 zile de la livrarea acestora. Produsele returnate este necesar sa se gaseasca in aceasi stare in care a fost livrat, in ambalajul original si impreuna cu documentele de care a fost insotit. Livrarea catre vanzator a produselor returnate se va efectua prin aceeasi metoda prin care s-a efectuat si livrarea lor initiala, cu asigurarea lor pe perioada transportului si pe costul exclusiv al cumparatorului.Vanzatorul va returna contravaloarea comenzii in termen de 30 de zile de la data returnarii, prin transfer bancar sau prin mandat postal. Cheluielile de returnare vor fi suportate de cumparator. Nu se vor inapoia cheltuielile de transport si cele de asigurare a marfii.

8. Datele cu caracter personal

Conform cerinţelor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată şi ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, VANZATORUL are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizaţi despre dumneavoastră, un membru al familiei dumneavoastră ori o altă persoană.
Scopul colectării datelor este de va expedia produsele comandate si de a emite factura fiscala conform normelor in vigoare.
Sunteţi obligat(ă) să furnizaţi datele, acestea fiind necesare scopului mai sus enuntat. Refuzul dvs. determină imposibilitatea procesarii comenzilor plasate.
Conform Legii nr. 677/2001, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a vă adresa justiţiei. Totodată, aveţi dreptul să vă opuneţi prelucrării datelor personale care vă privesc şi să solicitaţi ştergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată pe adresa sediului social al VANZATORULUI. De asemenea, vă este recunoscut dreptul de a vă adresa justiţiei.
Dacă unele din datele despre dumneavoastră sunt incorecte, vă rugăm să ne informaţi cât mai curând posibil.

9. Recenziile si comentariile utilizatorilor

Utilizatorii care viziteaza site-ul nostru pot face comentarii la adresa acestuia si recenzii privind produsele oferite. Aceste vor fi publicate numai dupa o aprobare prealabila. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a nu publica comentariile sau recenziile ce folosesc un limbaj necorespunzator, cu un continut ilegal, obscent amenintator sau defaimator, care aduc atingere vietii private a altor persoane sau incalca drepturi de proprietate intelectuala. De asemenea, vanzatorul nu va publica comentarii sau recenzii ce contin virusi sau texte promotionale sau orice forma de spam.

Vanzatorul nu poarta vreo respensabilitate si nu va putea fi tinut la plata de despagubiri pentru orice forma de dauna produsa prin astfel de comentarii sau recenzii.   

10. Forta majora si cazul fortuit

Exceptand cazurile in care nu au prevazut in mod expres altfel, nici una din partile unui contract incheiat, care este inca in derulare, nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial, a oricareia din obligatiile care ii incumba in baza contractului, daca neexecutarea obligatiei respective a fost cauzata de un eveniment de forta majora.

Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este obligat sa aduca la cunostinta celeilalte, imediat si in mod complet, producerea acestuia si sa ia orice masuri care-i stau la dispozitie in vederea limitarii consecintelor respectivului eveniment.

Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este exonerat de la aceasta obligatie numai in cazul in care evenimentul o impiedica sa o duca la bun sfarsit.Daca in termen de 48 de ore de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a acestui contract fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.Partea care invoca evenimentul de forta majora trebuie sa faca dovada imposibilitatii executarii obligatiilor in termen de 48 de ore de la data producerii evenimentului.

11. Litigii si dispozitii finale

Orice disputa ce ar putea aparea intre vanzator si cumparator, in legatura cu acest document, va fi mai intai rezolvata pe cale amiabila. Daca o astfel de rezolvare se va dovedi imposibila, solutionarea sa va reveni instantei judecatoresti din circumscriptia in care se afla sediul vanzatorului.